Működésünk

Napjainkban az angol nyelv magas szintű ismeretének jelentősége vitathatatlan. A Brumi Óvodában minden csoportban angol-magyar kétnyelvű nevelés folyik: két magyar anyanyelvű óvónő és egy angol nyelven kommunikáló óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel.

Az angol nyelvű óvodapedagógus kizárólag ezen a nyelven kommunikál a gyerekekkel, valamint napi rendszerességgel tart, a magyar óvónők által követett pedagógiai programhoz igazodó angol foglalkozást. A gyerekek angol nyelvtudása így természetes módon fejlődik, a mindennapi óvodai élet, a közös játék és együtt töltött idő során.

Célunk, hogy a nálunk megszerzett szókinccsel óvodáskoruk végére aktívan kommunikáljanak.

Kisgyermekkorban az elsődleges tevékenység a játék. Játék közben észrevétlenül tanul a gyermek, feldolgozza élményeit, megjeleníti és megéli érzelmeit és tapasztalás útján fokozatosan megismeri a világot.

Ebben az életkorban a játék mellett a mozgás a gyerekek másik legtermészetesebb tevékenysége. A mozgásnak a gyermekek egész élete szempontjából meghatározó jelentősége van: növekedésükre, testi-lelki egészségükre, pszichikai fejlődésükre egyaránt nagy hatást gyakorol. Ennek a természetes igénynek a legoptimálisabb keretek közötti kibontakoztatását szolgálja az óvoda teljes infrastruktúrája felszerelt tornateremmel és egy szép tágas kerttel.

A sok játék és a rendszeres mozgás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a magyar anyanyelvi nevelésre. Mindennapjainkat átszövi a mesék világa.

Az anyanyelv fejlesztése az ünnepkörökhöz kapcsolódó mondókázással, verseléssel, meséléssel és énekléssel kiemelt jelentőséget kap óvodánk pedagógiai programjában.

Fontosnak tartjuk a magyar néphagyományokkal való ismerkedést: a népzene, a néptánc és a változatos kézműves technikák megismertetését.

A csoportos tevékenységek mellett a gyermekek képességeit az érdeklődésüknek megfelelő témákkal, differenciáltan, játékosan fejlesztjük.

Rólunk mondták

„Először is gratulálok a sikeres 20 évhez!
Mi nagyon szerettünk oda járni. Olivér már iskolás volt, de hazafelé a közeli iskolából mindig az ovi felé kellett kanyarodni, hogy lássuk a kocsiból az ovit meg az udvaron játszó gyerekeket!
Nagyfiam Dominik sikeres jégkorong pályafutása az ovis korival kezdődött!
Minketten már az oviban kezdték az angol nyelv tanulását és ezért is jutottak magas szintre. (Domi emelt szinten érettségizett angolból, ami hozzásegítette, hogy  felvételt nyerjen az ELTÉ-re, ahol most fejezte be az első évet. Olivér ősztől bilingual oktatásban, két tannyelven folytatja a gimit a nyelvi előkészítő év után.)
Én, mint szülő is mindig szerettem az oviba menni értük. Kellemes volt a környezet, kedvesek az óvónők és a dadusok, szinte családias volt a hangulat.
Tetszett még, hogy Ibolya folyamatosan fejlesztette az ovit, az udvart, az eszközöket, stb.
Kívánok a jövőben is sikeres működést, és sok boldog kisgyereket, akik szeretnek a Brumi Oviba járni!”

Gerencsérné Simkó Mária

szülő

Kapcsolat

Adatkezelés

Elérhetőségeink

1165 BUDAPEST, EMMA U. 18.

Elérhetőségeink

1165 BUDAPEST, EMMA U. 18.