Rólunk

„Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel a gyermekekkel, s akkor ők csodára képesek.”

/E. Fromm/

Bemutatkozás:

Gyermekkoromban nagy hatással volt rám példaképem, kedvenc óvónénim személye, akinek jelleme, a gyermekek iránti odaadása magával ragadott. Már ekkor megfogalmazódott bennem, hogy követem őt ezen a gyönyörű pályán.

A pályaválasztáskor éreztem, hogy a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából legmeghatározóbb és egyben legvarázslatosabb időszak, a kisgyermekkor áll hozzám a legközelebb és így érett meg bennem a gondolat, hogy ilyen irányban folytassam tanulmányaimat. Fontosnak tarom, hogy ebben az érzékeny, a külvilág ingereire különösen fogékony időszakban milyen hatások érik a gyermekeket. Hiszek a szabad játék és az örömteli együttlét személyiségformáló erejében. Egyúttal meggyőzősédem, hogy változatos képességfejlesztő módszerekkel támogatni tudjuk a gyermekek spontán fejlődését és tehetségük kibontakoztatását. 

Német nemzetiségi óvodapedagógus diplomám megszerzése után egy budapesti német nemzetiségi óvodában, majd később kiscsoportos óvodai gyermekfoglalkozásokon kamatoztattam a korai nyelvátadásról szerzett ismereteimet, és úgy tapasztaltam, hogy óvodás korban az idegen nyelv elsajátításának megkezdése stabil alapot jelent és magabiztosságot ad a gyermekeknek a további nyelvhasználat során.

1998-ban fogalmazódott meg bennem a gondolat, – érzékelve a magasabb gyermekszületésszám következtében kialakult óvodai férőhely hiányt – hogy egy kétnyelvű óvodát indítsunk a kerületben, melyben alacsony csoportlétszám mellett, készségfejlesztő módszerek alkalmazásával, kétnyelvű környezetben foglalkozzunk a gyermekekkel. A Brumi Óvoda vezetése azóta szenvedélyemmé vált. Büszke vagyok a gyermekekért rajongó, felkészült angol és magyar nyelvű óvodapedagógus kollégáimra, akik egyéniségükkel és szaktudásukkal garantálják az óvodánkban folyó magas színvonalú pedagógiai munkát és a Brumi Ovi családias, barátságos légkörét. Kollégáimat is a folyamatos tanulásra motiválom, tanfolyamokon, képzéseken csiszolják, fejlesztik szakmai tudásukat.

Célom, hogy óvodánkban az angol kétnyelvű nevelés mellett változatos készségfejlesztő módszerekkel foglalkozzunk a gyermekekkel, mint pl. a Sakkjátszótér Komplex Készségfejlesztő Programmal és a Mozgáskotta Módszerrel.

Bízom benne, hogy gyermekszeretetünk és szakmai felkészültségünk a jövőben is elnyeri a szülők és az óvodánkba újonnan érkező gyermekek bizalmát. Remélem, hogy épp oly szívesen és szeretetteljesen gondolnak majd vissza ránk és az együtt töltött évekre, mit ahogyan azt a már eddig kirepült óvodásaink és szüleik is teszik.

Szeretettel várok a Brumi Óvodában minden kedves érdeklődőt!

Mészáros Ibolya

Rólunk mondták

„Amikor kellett, támogattatok, amikor a nevelésben elbizonytalanodtunk, segítettetek. Timi Néni, Ancsa Néni, Ildikó Néni, Zsuzsa Néni, Ibolya Néni- a családunk részévé váltatok az elmúlt 6 évben. Nagyon szeretünk titeket.”

Bea

Kapcsolat

Adatkezelés

Elérhetőségeink

1165 BUDAPEST, EMMA U. 18.

Elérhetőségeink

1165 BUDAPEST, EMMA U. 18.