Sakkjátszótér program

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Polgár Judittól személyesen vehette át óvodánk 2017 májusában a Polgár Judit Sakk Alapítvány által odaítélt  „Sakkjátszótér program kiemelt referencia óvodája” címet.  Ezt a megtiszteltetést azzal érdemeltük ki, hogy 2014 márciusa óta aktív részesei lehettünk a program megszületésének. Csoportjainkban teszteltük és tapasztalatainkkal, ötleteinkkel gazdagítottuk a programot. A Sakkjátszótér Program 2014 óta szerves részét képezi az óvodánkban zajló pedagógiai munkának.
Óvónőink szívesen alkalmazzák a programot: egyrészt mert a gyerekek számára nagyon motiváló az a színes mesevilág, melyet a foglalkozások során átélhetnek a Sakkpalota és a Sakkjátszótér lakóival, másrészt a programhoz kapcsolódó színes eszközrendszer is elvarázsolja őket. A program segítségével a gyermekek egy nagy, véget nem érő, önfeledt játékként élik meg a foglalkozásokat. Tapasztalataink szerint a játék során még azok a gyermekek is hosszabb ideig képesek koncentrálni, akiknek a figyelme nehezebben irányítható és fenntartható.

A programot elsősorban az 5-6 éves korosztály iskolára történő felkészítésénél alkalmazzuk. Tapasztalataink alapján elmondható, hogy az óvoda és az iskola közötti zökkenőmentes átmenethez a program nagyban hozzájárul. A programban részt vevő gyermekek, olyan gondolkodás- és szemléletmódot kapnak útravalóként, mely garantáltan egész életükben elkíséri őket.

A Sakkjátszótér program kiválóan illeszkedik azon törekvésünkhöz, hogy színvonalas, tartalmas időtöltést nyújtsuk az óvodánkban nevelkedő gyermekeknek.

Sakkjátszótér

Rólunk mondták

„Mi szülőként és a gyerekek is nagyon szívesen emlékszünk vissza az ovis évekre! Tiszteletet érdemlő az Ibolya tevékenysége, hogy hosszú évek óta töretlen lelkesedéssel és változatlan kompetenciával vezeti az intézményt. Biztos vagyok benne, hogy a Te személyedben (is) megtalálta ehhez a legjobb támogatót. Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy találkoztunk veletek. Igaz, a gyerekeink közül az Ádám már felnőtt kategória és Babi is a betölti a 18-at kevesebb, mint egy éven belül, de máig szívesen nézegetjük az ovis fényképéket, Babi és Hangus osztálytársakként máig együtt töltik a napjaik jelentős részét. Ádi és Eszter is jól boldogulnak az életükkel, amihez minden bizonnyal hozzájárult a támogató, pozitív érzelmi hátterű ovis indíttatás. Nagy szeretettel üdvözöljük a csapat minden tagját, főleg akiket személyesen is ismerünk és további boldog időtöltést kívánunk a gyerekekkel!”

Éva, István, Ádi, Babi

Kapcsolat

Adatkezelés

Elérhetőségeink

1165 BUDAPEST, EMMA U. 18.

Elérhetőségeink

1165 BUDAPEST, EMMA U. 18.